10 způsobů jak rychleji zhubnout

1. Využití přerušovaného půstu

  • Mnoho lidí, zejména mužů s oblibou využívá přerušovaného půstu. Přerušovaný půst umožňuje mít nízké procento podkožního tuku, aniž byste museli držet nějakou bláznivou dietu nebo kalorie na nule.
  • Ve skutečnosti se budete snažit množství kalorií udržet na stejné hodnotě, než jste s přerušovaným půstem začali. (Většina lidí jí větší jídla v kratším časovém úseku.) Navíc je přerušovaný půst dobrý způsob, jak si udržet svaly zatímco snižujete množství tuku.
     
  • Náš tip: Když víte, že nebudete mít možnost se několik hodin najíst, tak je velmi vhodnou volbou micelární kasein.

2. Sacharidové cykly

  • Zaměříte se především na příjem sacharidů podle intenzity a druhu fyzické aktivity, kterou v daný den zrovna máte. Je logické, že v den vyšší fyzické aktivity spotřebujete větší množství sacharidů a naopak v den volna nebo kardia příjem snížíte na minimum.
  • Ve dny, kdy budeme konzumovat malé množství sacharidů, bude naše tělo spalovat tuky, protože úroveň insulinu je potlačena. Tím, že fyzická aktivita klesne, budete šetřit bílkoviny vašich svalových vláken, jenž by se za normálních okolností v katabolickém stavu poničily.
     
  • Náš tip: Po fyzické aktivitě se doporučují užívat sacharidy v určitém množství, můžete jej doplnit pomocí gaineru.

3. Provádějte dropsety

  • Využívá se především k lepšímu prokrvení svalů, díky čemuž může sval lépe růst. Provádíte ho tak, že cvičíte klasickou sérii nějakého cviku a po dojetí posledního opakování ihned přehodíte váhu, na poloviční, a odjedete s ní ten samý cvik znovu.
     
  • Náš tip: ASSASSIN‘S PUMP je ideální volbou pro maximální prokrvení svalstva a nabuzení před tréninkem.

4. Nemyslete neustále na stravu

  • Zbavte se stresu z jídla. Nevažte neustále každé jídlo na gramy. Pokud budete vystresovaní z každé porce jídla, může dojít k tomu, že časem pomalu budete hřešit ze svého stravovacího plánu. Udělejte si jeden den kdy si dopřejete vše na co máte chuť a posedíte s přáteli. To vám pomůže zůstat po zbytek týdne koncentrovanými na svůj jídelníček.
     
  • Náš tip: Jídelníček si také můžete obohatit chutnými potravinami, které jsou tělu velmi prospěšné např. ořechové krémy.

5. Doplňte L-Karnitin

  • L-Carnitin se používá při výkonech, kde je žádoucí zvýšený obrat tuků , neboli získávání energetických zásob organismu z tukových zásob, podkožního tuku. Stejně jako Lecitin nebo Kofein zvyšuje Carnitin metabolismus tuků. Použití této zvláštní výživy umožňuje snížit Váš kalorický příjem aniž byste výrazněji zaznamenali ztrátu energie.
     
  • Náš tip: Pokud Vás trápí přebytečné tuky, vyčerpání tak l-karnitin je právě pro Vás to nejlepší řešení!

6. Přidejte více posilování

  • Chcete-li spálit více kalorií, potřebujete zvýšit svou svalovou hmotu. Toho lze dosáhnout tím, že včleníte nějakou formu posilovacího cvičení do svého tréninku. Zvedání váhy nebo dokonce jen posilování za použití vlastní tělesné hmotnosti na tréninku, může být prospěšné při zvyšování svalové hmoty. To znamená, že spálíte více kalorií, když jste v klidu, což může pomoci urychlit hubnutí.
     
  • Náš tip: Nepostradatelným a základním doplňkem výživy je syrovátkový protein, který by neměl chybět v žádném jídelníčku.

7. Energeticky vyvážený jídelníček

  • Pokud se chceme zbavit přebytečných kil, je důležité si uvědomit, že správné hubnutí má důležité zásady. Největší chybou bývá, že hladovět rovná se hubnout. Zpočátku tato metoda může fungovat a člověk nějaké to kilo shodí. Takový postup funguje jen do té doby, dokud si to tělo neuvědomí. Když tělo zjistí, že jsme mu vzali přísun kalorií, přepne se do úsporného režimu a naučí se vyžít i s tím málem. Jinak řečeno, úbytek tělesné váhy se zastaví. Z toho vyplývá že nejdůležitějším krokem u hubnutí jej správně vyvážený jídelníček.
     
  • Náš tip: Tukových zásob se můžete rychleji zbavit za pomocí různých spalovačů tuku.

8. Doplňte Omega kyseliny

  • Omega 3 mastné kyseliny jsou  při hubnutí velmi důležité. Jejich pomoc při hubnutí spočívá ve zlepšování citlivosti těla na inzulín, což znamená, že nebudete trpět návaly chutí. Omega-3 kyseliny zároveň pracují na odbourávání přebytečných zásob škodlivých triglyceridů, tedy tuků. O pravidelné doplňování by se ale měli starat i ti, kteří zrovna hubnout nechtějí, protože omega-3 kyseliny pomáhají přirozeným spalováním tuků udržovat zdravou váhu.
     
  • Náš tip: Omega 3 mastné kyseliny jsou velmi podceňovány, i když mají tolik zdravých faktorů, pro doplnenění Omega 3 mastných kyselin doporučujeme využít produkt Omega 3 90kps.

9. Soustřeďte se na každou svalovou partii

  • Jak budete postupovat blíž a blíž směrem k ideální postavě, vaše energetické hladiny mohou začít dělat problémy v důsledku deficitu energie. V některých případech nemusíte být schopni v posilovně zvládnout to, na co jste zvyklí. To ale neznamená, abyste si dávali víc na čas. Zaměřte se na každé svalové partie a izolujte pracovní svalovou skupinu, můžete tak maximalizovat tréninkové dávky které dostanete z každé sady.
     
  • Náš tip: Rozvoj síly zdokonalujete každým tréninkem, ale můžete jí ještě více zlepšit za užívání kreatinu.

10. Dejte si pauzu

  • Zatímco co chcete ze svého tréninku dostat maximum, poslouchejte své tělo a nechte ho také občas odpočinout.  Nezáleží na tom jak moc chcete zhubnout, regenerace je důležitým faktorem, který nám umožňuje právě odpočinek. Pokud se při cvičení nebudete cítit dobře, nebudete tak produktivní. Proto si radši dejte pauzu a zítra přidejte na intenzitě!
     
  • Náš tip: Regeneraci (zotavení) těla podpoříte aminokyselinami, které jsou rovněž důležité pro narůst a udržení svalové hmoty.