Čekankový sirup 250g
Kód: 2904Detailní popis produktu
Čekankový sirup 250g
1.Benefity:
-podílí se na posílení imunitního systému
-po požití nedochází k nárůstu glukózy v krvi
a koncentraci inzulínu ani u lidí s glykemickými poruchami
-začleněním do stravy a v kombinaci s nízkoglykemickou dietou
je dokázáno snížení hladiny glukózy v krvi u pacientů
s diagnózou diabetes 1. a 2.typu a je také sníženo riziko vzniku
diabetu 2.typu
-výrazně snižuje riziko vzniku zubního kazu
-podporuje růst prospěšných střevních bakterií a brání
nežádoucímu množení ostatních patogenních bakterií
-napomáhá ke zlepšení činnosti střev a vyprazdňování
-prebiotická funkce rozpustné vlákniny pozitivně ovlivňuje
regulaci sytosti a následné přijímání potravy
-při pravidelném užívání dochází k lepšímu vstřebávání
vápníku do kostí a zubů
2.Zdravotní a výživová tvrzení:
-konzumace potravin obsahujících extrakt z čekanky místo
cukru vede k omezení nárůstu hladiny glukózy v krvi po jejich
konzumaci v porovnání s potravinami obsahujícími cukr
-konzumace potravin obsahujících extrakt z čekanky místo cukru
přispívá k zachování mineralizace zubů
-se sníženou energetickou hodnotou
-bez přidaného cukru
-s vysokým obsahem vlákniny
-bez soli
3.Způsob použití a dávkování:
- ke slazení čaje, kávy, minerální vody, ...
- k ochucení palačinek, dezertů, sušenek, jogurtů, zmrzliny,
müsli, koktejlů, ... k doslazování potravin
-jako pomazánka
-do pečení
-jako energetický dlouhodobý zdroj při déle trvajících
sportovních výkonech
-jako částečná náhrada tuku, např. při pečení, kdy může
nahradit až 100 % tukových produktů
-dávkování je při slazení stejné jako u medu, při náhradě tuku
v potravinách nahrazuje 1 g sirupu zhruba 4 g tuku
obsahuje až o 95 % méně cukru a 45 % méně kalorií ve srovnání s jinými
přírodními sladidly (med, javorový sirup, agávový sirup, ...), proto je velmi vhodný
pro použití při redukční dietě. Pokrmy připravené s použitím čekankového
sirupu originál vykazují výrazně nižší energetickou hodnotu a při
pravidelném užívání takto připravených pokrmů dochází
k přirozenému úbytku tukových zásob, což může vést ke snížení tělesné
hmotnosti až o 10 % za 9 týdnů.
4. Možné nežádoucí účinky:
Sirup je obecně velmi dobře snášen. U citlivých osob se při
konzumaci nad 10-20 g denně mohou v souvislosti
s pozitivními účinky vlákniny na zvýšení střevní aktivity vyskytnout mírné
nadýmavé projevy. Při pravidelném užívání tyto projevy vymizí.
5.Skladování:
Uchovávejte v temnu a chladu. Doba trvanlivosti je uvedená na obalu.
Případný sediment není na závadu.
6.Obsah balení a další informace:
Účinnou látkou je extrakt z kořene čekanky obecné.
Přípravek je prodáván v polotekuté formě medové barvy.
Obsah balení je 250 g.
Energie............................ 650 kJ/161 kcal
Tuky.................................................... 0 g
-z toho nasycené masrné kyseliny..... 0 g
Sacharidy........................................ 4,7 g
-z toho cukry ...................................4,7 g
Vláknina........................................ 71,3 g
Bílkoviny............................................. 0 g
Sůl ......................................................0 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.